- reklama -
Suroviny
- 1000 g vepřové krkovice bez kosti
- 250 g šalotek (měla jsem dlouhé)
- 2 lžíce medu
- 6 lžic světlého piva
- sůl
- barevný pepř
Postup přípravy receptu
-
Smícháme pivo s medem.
-
Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
-
V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa.
-
Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky.
-
Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme .Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.
Poznámka od kuchařky
Mám ráda jednoduché recepty, s minimem ingrediencí a toto je jeden z nich 🙂
Kuchařka: senky