Krkovička na pivu, medu a šalotkách

50
- reklama -

Suroviny

1000 g vepřové krkovice bez kosti
250 g šalotek (měla jsem dlouhé)
2 lžíce medu
6 lžic světlého piva
sůl
barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pivo s medem.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  3. V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa.

  4. Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky.

  5. Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme .Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.

Poznámka od kuchařky

Mám ráda jednoduché recepty, s minimem ingrediencí a toto je jeden z nich 🙂