Pečená kuřecí stehna s rukolovým olejem, uzeným česnekem a restovaným gnocchi

46
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 palice uzeného česneku
sůl
pepř
celý kmín
2 polévkové lžíce olivového oleje
saturejka
voda
Na rukolový olej:
1 velká hrst jemně nasekané rukoly
2 polévkové lžíce vymačkané citronové šťávy
50 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, palice uzeného česneku rozpůlíme, pokapeme trochou oleje, posypeme solí a pepřem.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuchyňsky upravená kuřecí stehna potřeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a položíme na plech na rozpůlené palice uzeného česneku a pečeme doměkka. Během pečení podlijeme trochou vody.

  3. Když jsou stehna napůl propečená, dáme palice česneku k okraji plechu a pečeme dál, dokud nejsou stehna upečená dozlatova.

  4. Mezitím si přípravíme rukolový olej. Všechny potřebné ingredience smícháme.

  5. Po upečení kuřecí stehna potřeme rukolovým olejem a podáváme s restovanými gnocchi.

Poznámka od kuchařky

Restované gnocchi :

Gnocchi uvaříme podle návodu, ale vaříme jen cca 1 minutu. Přecedíme, necháme okapat, orestujeme na pánvi na oleji dozlatova, osolíme ( můžeme přidat orestovat i pórek nebo cibulku ). Odsajeme kuchyňskou utěrkou tuk a podáváme s masem.