- reklama -
Suroviny
- Spodní patro:
- 8 vajec
- 400 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 300 ml oleje
- 200 ml vroucí vody
- 500 g hladké mouky
- 2 prášky do pečiva
- Horní patro:
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- Spodní krém citronový:
- 2 tvarohy (v kostce)
- 2 másla
- cukr
- citronové aroma
- citronová kůra i citron
- Horní patro straciatellový krém:
- 1 zakysaná smetana
- 1 tvaroh (kostka)
- puding Olé bez vaření, zhruba 1/2 sáčku
- cukr
- nastrouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu
-
U obou korpusů postup stejný. Žloutky vyšlehat s vanilkovým cukrem a polovinou dávky cukru do pěny, potom sem přidat vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, smíchat.
-
Do vzniklé hmoty vmíchat s druhou polovinou cukru ušlehané bílky. Vzniklou směs vylít na vymazaný a vysypaný plech, nebo vyložený pečícím papírem. Péct cca na 170°C.
-
Spodní krém: vyšlehat máslo, do toho zašlehat tvaroh, cukr a přidat kůru z půlky citronu, aroma a klidně i šťávu z citronu, vše dle chuti.
-
Horní krém: smetanu a tvaroh jemně prošlehat s pudinkem a přidat cukr i čokoládu.
-
Potaženo cukrovou hmotou K2, fotka z jedlého papíru, orchidejky jsem tvořila z modelovací hmoty: http://www.toprecepty.cz/recept/15868-modelovaci-hmota-falesny-marcipan-dobry-na-tvoreni-figurek/
Kuchařka: katrynka