Dort s orchidejkami

45
- reklama -

Suroviny

Spodní patro:
8 vajec
400 g cukru
1 vanilkový cukr
300 ml oleje
200 ml vroucí vody
500 g hladké mouky
2 prášky do pečiva
Horní patro:
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Spodní krém citronový:
2 tvarohy (v kostce)
2 másla
cukr
citronové aroma
citronová kůra i citron
Horní patro straciatellový krém:
1 zakysaná smetana
1 tvaroh (kostka)
puding Olé bez vaření, zhruba 1/2 sáčku
cukr
nastrouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. U obou korpusů postup stejný. Žloutky vyšlehat s vanilkovým cukrem a polovinou dávky cukru do pěny, potom sem přidat vodu, olej a mouku s práškem do pečiva, smíchat.


    Zobrazit celý recept

  2. Do vzniklé hmoty vmíchat s druhou polovinou cukru ušlehané bílky. Vzniklou směs vylít na vymazaný a vysypaný plech, nebo vyložený pečícím papírem. Péct cca na 170°C.

  3. Spodní krém: vyšlehat máslo, do toho zašlehat tvaroh, cukr a přidat kůru z půlky citronu, aroma a klidně i šťávu z citronu, vše dle chuti.

  4. Horní krém: smetanu a tvaroh jemně prošlehat s pudinkem a přidat cukr i čokoládu.

  5. Potaženo cukrovou hmotou K2, fotka z jedlého papíru, orchidejky jsem tvořila z modelovací hmoty: http://www.toprecepty.cz/recept/15868-modelovaci-hmota-falesny-marcipan-dobry-na-tvoreni-figurek/