Těstovinový salát Moravanka

130
- reklama -

Suroviny

250 g těstovin (špagety nalámané na menší kousky, penne nebo farfale)
200 g majonézy (nebo 1:1 majonéza a jogurtu Aktivie)
1 sterilovaná zeleninová směs Moravanka
sterilovaná kukuřice (není povinná)
2 vařená vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
5 lžic jemného kečupu
pepř
paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ( nepříliš do měkka ), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu + jogurt, rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety ochutil – já přidávám i nakrájenou feferonku, která je součástí Moravanky. Salát je nejlépe nechat alespoň 1 den rozležet ( zpočátku je dost řídký, ale po rozležení ztuhne ).

Poznámka od kuchařky

Salát je velmi dobrý jako příloha k minutkám z kuřecího, krůtího nebo vepřového masa, naloženého do směsi vajec, solamylu a přísad nebo grilovanému masu.