
- reklama -
Suroviny
- 250 g těstovin (špagety nalámané na menší kousky, penne nebo farfale)
- 200 g majonézy (nebo 1:1 majonéza a jogurtu Aktivie)
- 1 sterilovaná zeleninová směs Moravanka
- sterilovaná kukuřice (není povinná)
- 2 vařená vejce
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 5 lžic jemného kečupu
- pepř
- paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme ( nepříliš do měkka ), propláchneme studenou vodou a přidáme do základu: majonézu + jogurt, rozmícháme s hořčicí, kečupem, kořením, přidáme polovinu nálevu z Moravanky a nasekanou zeleninu. Základ musí mít výraznou chuť, aby špagety ochutil – já přidávám i nakrájenou feferonku, která je součástí Moravanky. Salát je nejlépe nechat alespoň 1 den rozležet ( zpočátku je dost řídký, ale po rozležení ztuhne ).
Poznámka od kuchařky
Salát je velmi dobrý jako příloha k minutkám z kuřecího, krůtího nebo vepřového masa, naloženého do směsi vajec, solamylu a přísad nebo grilovanému masu.
Kuchařka: Dajda