- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 80 g másla
- 3 stroužky česneku
- 50 g rozmačkaných kukuřičných lupínků
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené petrželové natě
- sůl
- čerstvě mletý pepř dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku rozpustíme máslo a při nízké teplotě orestujeme česnek trvá to asi 4-5 minut.
-
V míse si smícháme veškeré suché ingredience.
-
Maso si jen zlehka osolíme a namáčíme do rozpuštěného másla s česnekem, obalíme v suché směsi a smažíme na rozpáleném oleji.
-
Po usmažení dáme na papírovou utěrku, aby nám odsála přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami.
Kuchařka: suslajda