Jehněčí kýta na česneku a čerstvé majoránce, podlévaná černým pivem

57
- reklama -

Suroviny

600 g jehněčí kýty
1 palice česneku
špetka bílého pepře
sůl
1,5 polévkové lžíce másla
čerstvá majoránka
100 g žampionů
250 ml černého piva
150 g slaniny
1 menší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Z jehněčí, kuchyňsky upravené kýty seřízneme silnější dva plátky, prošpikujeme je klínky ze slaniny a podélně nařezanými stroužky česneku.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky ochutíme nasekanou a promnutou majoránkou (lepší je, když bylinky do masa zlehka vklepeme paličkou).

  3. Osolíme, okořeníme špetkou bílého pepře a obalíme bohatě v nasekané majoránce.

  4. Na pekáčku rozpustíme lžíci másla, vložíme do rozehřátého másla oba plátky masa a zastříkneme černým pivem Takto necháme maso nejméně cca dvě hodiny odpočívat.

  5. Pekáček s masem vložíme do předehřáté trouby na 200°C, po 30 minutách pak dál maso zvolna pečeme na 170°C. Přeléváme ýpekem a podléváme černým pivem.

  6. Mezitím na másle a cibulce podusíme na plátky nakrájené žampiony a přidáme je ke konci do pekáčku k jehněčímu masu.

  7. Dopečeme doměkka a stále podléváme výpekem. Podáváme se šťouchaným bramborem, ve kterém je restovaná cibulka a slaninka).

Poznámka od kuchařky

Kdo má rád zázvor, místo bílého pepře může použít špetku sušeného zázvoru.