
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 malé lečo (pokud použijeme domácí lečo nebo bez přetlaku, tak přidáme 1 lžíci rajského protlaku)
- 2 větší brambory
- 1 větší nožička pikantní klobásy
- 1 cibule
- olej
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce majoránky
- 1 zarovnaná lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko opražíme, kým nepustí tuk.
-
Potom pridáme na kocky narezané zemiaky, lečo, mletú papriku, osolíme, zasypeme múkou a zalejeme vodou tak, aby bolo jedlo zakryté. Polievka má byť hustá, takže nelejeme zbytočne veľa vody.
-
Varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Pridáme majoránku a ešte 3 min povaríme.
Podávame s chlebom.
Poznámka od kuchařky
Recept mám vystrihnutý z nejakého časopisu, ale netuším z akého,mám to v zošite nalepené už aspoň 30 rokov :)))
Kuchařka: tejaja