
Suroviny
2 porce
- 100 g červené čočky (nemusí se namáčet, je stravitelnější a nenadýmá) – 352,76 kcal
- 50 g papriky – 7,77 kcal
- 50 g cibule – 20,56 kcal
- 50 g mražené kukuřice – 47,8 kcal
- 50 g cherry rajčat – 11,23 kcal
- petržel
- 1 lžička olivového oleje – 41,22 kcal
- sůl
- pepř
- kari
- sójová omáčka (nebo jiné koření podle chuti: sladká paprika, majoránka, česnek, kmín, balzamikový ocet apod., hodí se i divoké koření)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme vařit červenou čočku (na 100 g čočky asi 200 ml vody), která se nemusí namáčet, a tak je salát rychleji hotový. Vaříme ji 10-15 minut podle návodu. (Při delší době vaření se často rozpadá, zejména je-li loupaná. Pak se nechá dobře využít na zahuštění polévky.)
-
Zatím si nakrájíme zeleninu.
-
Často kontrolujeme čočku.
-
Osmažíme nakrájenou cibuli s paprikou, po chvilce přidáme i kukuřici, rajčata a petržel, osolíme a okořeníme. Můžeme použít i nějaké koření podle vlastní chuti, neboť čočka je chuťově méně výrazná.
-
Směs zeleniny smícháme s vařenou čočkou.
-
Ozdobíme ledovým salátem a rajčátky. Celkem 481,34 kcal. (Na 100 g 160,44 kcal.)
Poznámka od kuchařky
Salát je dobrý i se šunkou od kosti, kterou můžeme také nakrájet a přimíchat. 50 g šunky má 50,19 kcal. Pokud bychom použili vařené uzené maso, pak zvýšíme i počet kcal. 50 g uzeného masa (kýta) má 134 kcal.









