Zapečené fazolové lusky

197
- reklama -

Suroviny
3 porce

300 g fazolových lusků
40 g másla
30 g cibule
50 g strouhaného ementálu nebo 3 kolečka olomouckých tvarůžků
1 lžička mleté sušené papriky sladké
3 vajíčka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme.

  3. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme papriku, nastrouhaný sýr, nebo tvarůžky.

  4. Vše nalijeme na fazolové lusky a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova.
    Podáváme s vařeným bramborem, nebo jen se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-ústřižek z časopisu z roku 1948-název bohužel nevidím, jen srpen 1948

Já jsem si toto skvělé jídlo udělala s tavrůžky a moc jsem si pochutnala.