- reklama -
Suroviny
3 porce
- 300 g fazolových lusků
- 40 g másla
- 30 g cibule
- 50 g strouhaného ementálu nebo 3 kolečka olomouckých tvarůžků
- 1 lžička mleté sušené papriky sladké
- 3 vajíčka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.
-
Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme.
-
Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme papriku, nastrouhaný sýr, nebo tvarůžky.
-
Vše nalijeme na fazolové lusky a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova.
Podáváme s vařeným bramborem, nebo jen se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-ústřižek z časopisu z roku 1948-název bohužel nevidím, jen srpen 1948
Já jsem si toto skvělé jídlo udělala s tavrůžky a moc jsem si pochutnala.
Kuchařka: JanaDorazinova