
Suroviny
cca 400 g hotové pomazánky
- 200 g pomazánkového másla bez příchuti
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 malá cibule
- 2 košťály brokolice
- hrst růžiček brokolice
- sůl
- drcený pepř
Postup přípravy receptu
-
Košťály ostrým nožíkem očistíme a podélně rozřízneme na čtvrtiny.
-
Společně s růžičkami brokolice dáme do nádoby, vhodné do mikrovlnné trouby.
-
Přidáme 5lžic vody, přiklopíme poklopem, nebo vložíme do igelitového sáčku, který podhrneme pod nádobu. Vložíme do mikrovlnné trouby(mám 700W) a na nejvyšším stupni vlníme 5minut.
-
Brokolici, která je změklá na skus dáme na chvíli do studené vody, aby se zachovala svěží barva. Poté dáme na síto okapat.
-
Košťál nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, růžičky nasekáme a cibuli nakrájíme nadrobno.
-
V míse důkladně rozmícháme pomazánkové máslo se smetanou, solí a pepřem.
-
Přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme. Dáme na půl hodiny vychladit.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka od kuchařky
Někdy se stane, že nám v kuchyni zbudou košťály z brokolice, nebo květáku. Přidávám další verzi chutné pomazánky, do které si každý podle své chuti může navíc přidat prolisovaný česnek. Košťály a růžičky brokolice můžeme také dát na pařáček do kastrolu s horkou vodou na 8minut.
Do podobných přidávám brokolicovou pomazánku č.1:-)









