Rýžový salát s granátovým jablkem

54
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 granátové jablko
250-300 g rýže parboiled (nevařené)
cca 1/3 lžičky soli
2-3 vanilkové jogurty

Postup přípravy receptu

  1. Rýži si důkladně propláchneme horkou vodou a v mírně osolené vodě ji uvaříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Scedíme, necháme okapat a vychladit.

  3. Připravíme si ji s větším předstihem.

  4. Granátové jablko rozřízneme na poloviny nebo čtvrtiny a malou lžičkou vyjmeme dužinu, kterou přidáme k rýži a vše společně s jogurtem smícháme dohromady.

  5. Před podáváním necháme vychladit a na povrchu dozdobíme meduňkou nebo mátou a kouskem nějakého barevně kontrastního ovoce.

  6. Místo jogurtu můžeme použít ochucenou zakysanou smetanu a místo granátového jablka jiné ovoce. Takto se dá vhodně využít i zbylá rýže.