- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 granátové jablko
- 250-300 g rýže parboiled (nevařené)
- cca 1/3 lžičky soli
- 2-3 vanilkové jogurty
Postup přípravy receptu
-
Rýži si důkladně propláchneme horkou vodou a v mírně osolené vodě ji uvaříme.
-
Scedíme, necháme okapat a vychladit.
-
Připravíme si ji s větším předstihem.
-
Granátové jablko rozřízneme na poloviny nebo čtvrtiny a malou lžičkou vyjmeme dužinu, kterou přidáme k rýži a vše společně s jogurtem smícháme dohromady.
-
Před podáváním necháme vychladit a na povrchu dozdobíme meduňkou nebo mátou a kouskem nějakého barevně kontrastního ovoce.
-
Místo jogurtu můžeme použít ochucenou zakysanou smetanu a místo granátového jablka jiné ovoce. Takto se dá vhodně využít i zbylá rýže.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Merylas