Celerová remuláda

52
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 střední celer (bulva)
citronová šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce majonézy
2 lžíce Dijonské hořčice (nenahrazovat jinou)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celerovou bulvu očistíme, rozdělíme na čtvrtky a nakrájíme ho na julienne (nudličky o tloušťce cca sirky) nebo nastrouháme na vhodném struhadle na proužky tenké jako sirky. Ihned po nastrouhání polijeme šťávou, aby celer zůstal krásně bílý.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme majonézu, dijonskou hořčici, osolíme, opepříme a vše společně s nastrouhaným celerem velmi dobře promícháme.

  3. Takto připravenou remuládu dáme do chladna uležet nejlépe do druhého dne. Podáváme k pečenému nebo grilovanému masu, ale chutná i jen tak s čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Nikdy bych nevěřil, že mě něco takového tak moc zachutná, asi opravdu platí, že v jednoduchosti je krása a i chuť. Tato dobrota má původ ve Francii – tak tedy děkujeme Francie :)))

Inspirace www.ireceptar.cz a mírně upraveno dle vlastních chutí.