
Suroviny
6 porcí
- 1 kg vepřové kotlety bez kosti (6 silnějších plátků)
- 250 g Alpského špeku (Tiroler speck)
- 2 střední cibule
- 2 menší karotky
- plátek celeru
- vepřové kosti na vývar
- 1 lžička mletého kmínu
- 6 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- vepřové sádlo
- sůl
- pepř
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kotletu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky masa.
-
Ostrým úzkým nožem, uděláme opatrně v plátku kotlety kapsu, přičemž se soustředíme na to, aby nedošlo k proříznutí masa.
-
Nakrájíme cibuli, mrkev, celer a alpský špek na kostičky.
-
Na pánvi si vzniklou směs společně promícháme a orestujeme. Necháme ji poté vychladnout.
-
Kotlety s vytvořenou kapsou plníme špekovo-zeleninovou směsí a otvor každé naplněné kotlety zajistíme párátkem. Kotlety z obou stran osolíme, opepříme a poté obalíme v hladké mouce.
-
Na větší pánev si dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a obalené kotlety zprudka opečeme z obou stran do zlaté barvy.
-
Opečené kotlety přendáme do většího hrnce, podlijeme vývarem, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a dusíme, dokud není maso měkké. Pokud nám z plnění zůstala trocha náplně, tak ji bez váhání přidáme do vývaru k masu.
-
Zahustíme dle chuti a potřeby máslovou jíškou a podáváme s vařeným bramborem nebo těstovinami. Před podáváním opatrně odstraníme párátka.
Poznámka od kuchařky
alpský špek (Tiroler speck) – 250 g – 4 Eura