Letní ovocný piškot s tvarohem a pudinkem

124
- reklama -

Suroviny

PIŚKOT:
6 vajec
6 polevkových lžic moučkového cukru
5 polevkových lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 pudink (vanilkový)
citronová kůra
trocha oleje – jen na zakápnutí
PODKLAD:
2 zakysané smetany
1 tvaroh
1 lžíce cukru
1.5 smeta-fix
OVOCE:
nejlepší jsou jahody
hrozno
borůvky
maliny
ananas
PUDING:
0.375 l vody
0.125 l pomerančového sirupu
1 vanilkový puding
2.5 polevkové lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Piškot uděláme tak, že všechny suroviny (kromě oleje) dáme do nádoby a ušleháme. Čím déle tím lépe. Mělo by nám to nabýt minimálně 2-3krát do pěny, až poté přidáme kapku oleje (tím těsto spadne). Dobré je taky vmíchat prášek do pečiva až naposled, aby neztratil na účinnosti. Vymažeme plech (obyčejný vysoký asi 3-4 cm) posypeme krupicí a když je umícháno vše, vlijeme na plech a dáme do trouby na 130°C a na takových 12 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Když máme v troubě, vezmeme všechny suroviny na PODKLAD a pěkně vmícháme jednu do druhé – necháme bokem odstát.

  3. OVOCE očistíme, nakrájíme na poživatelné kousky.

  4. Pudink uděláme bez mléka se surovinama výše popsanýma.

  5. Když je hotový piškot – vezmeme PODKLAD a rovnoměrně rozetřeme po celém plechu- nemusí to být dokonalé 🙂 ovoce pěkně poklademe nahoru a nakonec udělaným pudingem ještě za tepla (a tekutosti), přelijeme celý vrch. Celý plech dáme ven zchladit nebo na chvíli do ledničky – až zatuhne puding nahoře, je hotovo.

Poznámka od kuchařky

tohle je neskutečný piškot po kterém se kdokoliv komu ho nabídnu může utlouct – VŘELE DOPORUčuji nechte si chutnat