
Suroviny
- 2 vejce
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 sáčky čokoládového pudinku
- 8 dkg cukru
- 150 ml oleje
- pár kapek vanilkové esence
- 2 lžíce pistáciového pudinku (hotového a vychladlého)
- 1 prášek do pečiva
- na náplň:
- 1 sáček pistáciového pudinku
- 2 lžíce cukru
- 300 ml mléka
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si svaříme pudink dle návodu, ale jen s 300 ml mléka a dáme jej vychladnout, aby byl tužší.
-
Vejce s cukrem, olejem a esencí vyšleháme šlehačem dohladka. Přidáme práškové pudingy, kakaový prášek, prášek do pečiva a prošleháme. Nakonec zašleháme dvě lžíce vychladlé pudinku.
-
Do muffínového pekáče naskládáme papírové košíčky a do každého dáme tak 1/2 PL těsta, jemně rozhrneme a do každého důlečku dáme čajovou lžičku tuhého pudingu. Přikryjeme zase 1/2 PL těsta a překryjeme pudink.
-
Pečeme na cca 170°C asi 10 min, dle trouby. Já po pěti minutách plech otáčím.
Poznámka od kuchařky
Pokud je BL dieta, lze v klidu a bez následku tolerovat stopy lepku, tzn. že nemusíme vybírat jen čistě BL pudingové prášky. Pokud je ale alergie na lepek, pak nelze tolerovat žádné stopy. Toť ke komentáři o BL pudincích.









