Bezlepkové pudingové muffiny s pistáciovým srdíčkem

80
- reklama -

Suroviny

2 vejce
2 lžíce holandského kakaa
2 sáčky čokoládového pudinku
8 dkg cukru
150 ml oleje
pár kapek vanilkové esence
2 lžíce pistáciového pudinku (hotového a vychladlého)
1 prášek do pečiva
na náplň:
1 sáček pistáciového pudinku
2 lžíce cukru
300 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si svaříme pudink dle návodu, ale jen s 300 ml mléka a dáme jej vychladnout, aby byl tužší.

  2. Vejce s cukrem, olejem a esencí vyšleháme šlehačem dohladka. Přidáme práškové pudingy, kakaový prášek, prášek do pečiva a prošleháme. Nakonec zašleháme dvě lžíce vychladlé pudinku.

  3. Do muffínového pekáče naskládáme papírové košíčky a do každého dáme tak 1/2 PL těsta, jemně rozhrneme a do každého důlečku dáme čajovou lžičku tuhého pudingu. Přikryjeme zase 1/2 PL těsta a překryjeme pudink.

  4. Pečeme na cca 170°C asi 10 min, dle trouby. Já po pěti minutách plech otáčím.

Poznámka od kuchařky

Pokud je BL dieta, lze v klidu a bez následku tolerovat stopy lepku, tzn. že nemusíme vybírat jen čistě BL pudingové prášky. Pokud je ale alergie na lepek, pak nelze tolerovat žádné stopy. Toť ke komentáři o BL pudincích.