
- reklama -
Suroviny
1 plech (20x28cm)
- 150 g třtinového cukru (very dark)
- 200 ml oleje
- 3 vejce
- 300 g špaldové mouky (polohrubé)
- 150 g mrkve
- 125 g banánu
- 50 g kešu ořechů
- 1 lžíce skořice
- 1 bio kypřící prášek
- 250 g měkkého tvarohu
- 200 ml rostlinné šlehačky
- 1 vanilkový lusk
- med na doslazení krému
- hrst vlašských ořechů na posypání
Postup přípravy receptu
-
Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme rozmačkaný banán a na jemno nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a mleté oříšky.
-
Promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme při 175°C cca 30-35 minut.
-
Po vychladnutí potřeme krémem (vyšlehaná smetana s vanilkovou dření a opatrně vmíchaný tvaroh) a posypeme drcenými ořechy. Necháme ztuhnout v chladu. Já ještě nakonec pokapala hořkou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Tento dezertík mi cvrnknul do očí tady na „TOPkách”. Hned se mi zalíbil a tak jsem se druhý den pustila do pečení, samozřejmě s úpravami.
Kuchařka: MishkaCZ