Raffaello knedlíčky

66
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

500 ml mléka
200 g dětské krupičky
špetka soli
300 g hrubé mouky
2 vejce
30 g cukru moučka
200 g bílé čokolády
celé oloupané mandle
kokos
mandlové lupínky
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme hustou krupicovou kaši z mléka, krupičky a špetky soli. Kaši necháme vychladnout.

  2. Uděláme si těsto z vychladlé kaše, mouky, vajec a 30 g moučkového cukru.

  3. Hotové těsto vyválíme, nakrájíme ho na asi 24 čtverečků. Do každého čtverečku zabalíme 2 kostičky bílé čokolády a jednu mandli. Zabalíme a utvoříme knedlíček.

  4. Knedlíčky vaříme asi 10 minut při mírnějším varu.

  5. Vařené knedlíčky vyjmeme z vody, ještě horké je obalíme v kokosu.

  6. Na talíři je podle chuti posypeme moučkovým cukrem, mandlovými lupínky a pokapeme rozehřátým máslem.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem ještě vyfotit průřez knedlíčkem, aby bylo vidět tekutý střed z bílé čokolády, ale nechala jsem se tak unést chutí, že jsem si vzpomněla, až když už nebylo co fotit.