- reklama -
Suroviny
- králík
- 500 g uzeného bůčku
- 3 cibule
- 1 bulva fenyklu
- 3 řapíky řapíkatého celeru
- 1 palici česneku
- sůl
- drcený kmín
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nové koření
- 6 kuliček jalovec
- 6 kuliček celého pepře
- 2 větvičky čerstvého tymiánu
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme uzeným bokem, co zůstane nakrájíme na silnější plátky.
-
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na větší kousky.
-
Koření dáme do hmoždíře a rozmačkáme.
-
Do pekáče dáme nejdříve všechnu nakrájenou zeleninu.
-
Pak přidáme králíka a uzený bok, osolíme, posypeme rozmačkaným kořením. Podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby na 250°C a pečeme přiklopené asi 30 min. Snížíme teplotu na 180°C a dopékáme za občasného polévání výpekem dokud není maso měkké. Já jsem ke konci pustila asi na 5 min. gril. Přílohu si zvolí každý dle své chuti.
Kuchařka: suslajda