
- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 velký fenykl
- 100 ml bílého vína nebo vývaru
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce octa balsamico
- 2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 polévkové lžíce smetany na vaření
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Prsa rozkrojíma na tenčí plátky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran.
-
Mezitím rozkrojíme fenykl na polovinu, vyřízneme tvrdý košťál a nakrájéme jej na silnější proužky.
-
Med, balsamico, hořčici dobře promícháme.
-
Maso vyjmeme, do pánve dáme fenykl a cca 3 minuty restujeme na mírnějším plameni. Vlijeme víno nebo vývar a necháme trochu odvařit.
-
Přilijeme směs a vaříme zhruba 5 minut, necháme zredukovat.
-
Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme. Fenykl by měl zůstat křupavý.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









