
Suroviny
1 velký plech
- 500 g čerstvých špenátových listů
- 150 g celozrnné pšeničné mouky
- 4 vejce
- 3-4 stroužky česneku
- 300 g pomazánkového másla
- 1 lžička dijonské hořčice
- 100 g uzeného lososa
Postup přípravy receptu
-
Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem. Pokud máme směs příliš řídkou, tak přidáme ještě trochu mouky, nebo naopak naředíme mlékem, ale velmi opatrně. Těsto by mělo být takové, aby neteklo z plechu, ale aby se dalo dobře rozetřít.
-
Hotové těsto tedy rozprostřeme rovnoměrně na plech s pečicím papírem a pečeme při 175°C zhruba 15-20 minut.
-
Upečený plát srolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
-
Jakmile je korpus studený, rozbalíme a potřeme pomazánkovým máslem, které jsme si vyšlehali s hořčicí. Poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny.
-
Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.
Poznámka od kuchařky
http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…
Kdo alespoň jednou vyzkoušel čerstvý špenát, už nikdy nechce jiný. Je mnohem chutnější, než ten mražený, a v kuchyni se s ním dá doslova kouzlit. Navíc je i zdraví prospěšný. Obsahuje velké množství cenných látek, důležitých vitaminů a minerálů. Já si pro vás dnes připravila rychlou, ale výbornou roládu, kterou zvládne i začátečník.