Špenátová roláda s lososem

65
- reklama -

Suroviny
1 velký plech

500 g čerstvých špenátových listů
150 g celozrnné pšeničné mouky
4 vejce
3-4 stroužky česneku
300 g pomazánkového másla
1 lžička dijonské hořčice
100 g uzeného lososa

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové listy opereme a spaříme v osolené vodě. Propereme je ve studené vodě a vymačkáme. Poté je rozmixujeme a smícháme s moukou, vajíčky a prolisovaným česnekem. Pokud máme směs příliš řídkou, tak přidáme ještě trochu mouky, nebo naopak naředíme mlékem, ale velmi opatrně. Těsto by mělo být takové, aby neteklo z plechu, ale aby se dalo dobře rozetřít.

  2. Hotové těsto tedy rozprostřeme rovnoměrně na plech s pečicím papírem a pečeme při 175°C zhruba 15-20 minut.

  3. Upečený plát srolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

  4. Jakmile je korpus studený, rozbalíme a potřeme pomazánkovým máslem, které jsme si vyšlehali s hořčicí. Poklademe plátky uzeného lososa a pevně zavineme. Roládu zabalíme do fólie a v chladu necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny.

  5. Před podáváním ji vybalíme a nakrájíme na asi 2 cm silné plátky.

Poznámka od kuchařky

http://www.facebook.com/pages/Mishkas-Diary/142872…

Kdo alespoň jednou vyzkoušel čerstvý špenát, už nikdy nechce jiný. Je mnohem chutnější, než ten mražený, a v kuchyni se s ním dá doslova kouzlit. Navíc je i zdraví prospěšný. Obsahuje velké množství cenných látek, důležitých vitaminů a minerálů. Já si pro vás dnes připravila rychlou, ale výbornou roládu, kterou zvládne i začátečník.