Dřevorubecký kastrůlek

72
- reklama -

Suroviny

500 g vařených brambor (předem uvařených ve slupce)
250 g libového uzeného bůčku
6 vajec
velká cibule
300 g čerstvé hlívy
1-2 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy.

  2. Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček nakrájený na kostky.

  3. Ke směsi pak přidáme dušené houby, brambory nakrájené na kostky, podle chuti opepříme, dosolíme (můžeme i znovu okmínovat) a dáme péct do trouby.

  4. Asi po 20-25 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme dozlatova. Pokud je bůček tučnější, sádlo na osmažení dávkujeme opravdu opatrně, aby jídlo nebylo ve výsledku moc mastné.

Poznámka od kuchařky

Původní recept je na http://www.kuchtik.cz, trochu jsem si ho upravila.

Tento „kastrůlek“ byl voňavý až před dům 🙂 a moc nám chutnal – určitě budu dělávat častěji, těším se třeba na záměnu hlívy za lesní houby, až porostou.

Původně jsem chtěla zapékat v remosce, ale nakonec toho bylo dvojnásobně, tak musel kastrůlek do trouby.

.