
Suroviny
- 500 g vařených brambor (předem uvařených ve slupce)
- 250 g libového uzeného bůčku
- 6 vajec
- velká cibule
- 300 g čerstvé hlívy
- 1-2 lžíce sádla
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Hlívu očistíme, rozkrájíme, osmahneme na sádle a pak podusíme. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka, až do vydušení šťávy.
-
Ve větším kastrůlku do voňava osmahneme na sádle drobně pokrájenou cibuli a bůček nakrájený na kostky.
-
Ke směsi pak přidáme dušené houby, brambory nakrájené na kostky, podle chuti opepříme, dosolíme (můžeme i znovu okmínovat) a dáme péct do trouby.
-
Asi po 20-25 minutách zalijeme rozšlehanými vejci a zapečeme dozlatova. Pokud je bůček tučnější, sádlo na osmažení dávkujeme opravdu opatrně, aby jídlo nebylo ve výsledku moc mastné.
Poznámka od kuchařky
Původní recept je na http://www.kuchtik.cz, trochu jsem si ho upravila.
Tento „kastrůlek“ byl voňavý až před dům 🙂 a moc nám chutnal – určitě budu dělávat častěji, těším se třeba na záměnu hlívy za lesní houby, až porostou.
Původně jsem chtěla zapékat v remosce, ale nakonec toho bylo dvojnásobně, tak musel kastrůlek do trouby.
.