Bramborová pánvička vrstvená po pěti minutách

71
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 g brambor
1 větší cibule
1 větší zelená paprika
6-7 středně velkých rajčat
200 g točeného salámu
5 vajec
200 ml mléka
sůl
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme na plátky.

  2. V hlubší pánvi si rozpálíme větší množství oleje (aby se nám nepřipálili), naklademe plátky brambor, uhladíme do roviny, osolíme, opepříme a okmínujeme. Pánev přiklopíme pokličkou a plotnu ubereme na polovinu. Necháme pět minut dusit.

  3. Zatím si připravíme cibuli na slabší půlkolečka, které rovnoměrně navrstvíme na brambory po uplynutí prvních pěti minut. Opět zaklopíme a dusíme pět minut.

  4. Zatím si připravíme papriku, kterou nakrájíme na slabší proužky a zase navrstvíme na cibuli po pěti minutách a opět dusíme 5 minut pod pokličkou.

  5. Připravíme si rajčata na slabá kolečka, která opět dáme na papriku po jejích 5-ti minutách. Rajčatovou vrstvu pouze osolíme.

  6. Po uplynutí pěti minut nasypeme na rajčata točený salám na kostičky a opět mu dáme pět minut.

  7. Zatím si rozšleháme vejce v mléce, přidáme sůl a pepř a zamíchané vlijeme po pěti minutách na salám. Vajíčku ale na ztuhnutí pět minut nestačí, takže dopečeme jak je třeba. Asi jsem to napsala zbytečně složitě i když je to velmi jednoduché – stačí dát každé vrstvě 5 minut pod pokličkou a chutě se krásně promísí.

Poznámka od kuchařky

Maminčin recept, který si každý, kdo jej ochutná, musí zamilovat. U nás se této dobrotě vždycky říkalo Bramborová pizza