- reklama -
Suroviny
- 280 ml vody
- 1 kvasnice čerstvé
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce provensálského koření
- 250 g polohrubé mouky
- 250g chlebová žitná mouka
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- trocha oleje na osmažení
- Potěr:
- vajičko
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce vody
Postup přípravy receptu
-
Uvedené suroviny kromě cibule a česneku si dáme do pekárny na chleba a mísíme těsto.
-
Cibuli, česnek si orestujeme na trošce oleje a při konci programu zamícháme do těsta (zchladlé).
-
Necháme ještě chvíli kynout. A nebo si uděláme v misce kvásek (voda, kvasnice, cukr) necháme 10 minut stát, pak přimícháme sůl, koření, kmín a obě mouky, vymícháme v těsto a necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.
-
Potom si z těsta uděláme bagetky, housky či bulky potřeme potěrem a posypeme libovolnými semínky.
Kuchařka: amarcha