
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky telecí kýty
- 2 stonky rozmarýnu
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Na zelí:
- 1 větší kedluben
- 1 brambor
- sůl
- celý kmín
- lžička octa
- Na dohotovení:
- 50 g uzené slaniny
Postup přípravy receptu
-
Plátky kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a pokapeme olejem. Necháme odležet aspoň hodinu.
-
Mezitím oloupeme kedluben, nasekáme mladé listy, kedluben nastrouháme, osolíme, posypeme kmínem a vaříme v trošce vody cca 5 minut.
-
Brambor nastrouháme na jemno a přidáme ke kedlubnám. Vaříme ještě asi 10 minut, dochutíme octem a odstavíme.
-
Maso dáme i s marinádou do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 190 stupňů cca 40 minut. Během pečení podléváme výpečkem a obracíme.
-
Příloha – vařený brambor, popřípadě bramborový knedlík.
Zelí i maso dáme na talíř a posypeme kostičkami rozškvařené slaniny.
Kuchařka: JanaDorazinova









