Celerové řízky

80
- reklama -

Suroviny

1 středně velký celer
1 l zeleninového vývaru
strouhanka
těstíčko:
škrobová moučka
voda
černá sůl
sušený česnek
mix sušených bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Do těstíčka můžeme přidat i strouhaný sýr. Černá sůl dodá těstíčku trochu vajíčkovou chuť, ale je možné ji nahradit klasickou solí.

www.lucasinka.cz