
- reklama -
Suroviny
- silný svazek pažitky (velká hrst nakrájené)
- 150 ml smetany na vaření
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- cca 2cm plátek másla
- 300 ml chladného silného drůbežího vývaru
- 2 žloutky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře rozmícháme, aby se neutvořily hrudky.
-
Pak přidáme obě smetany pokojové teploty, osolíme a rozmícháme.
-
Necháme provařit 10 minut.
-
Pak vsypeme posekanou pažitku, necháme přejít varem a odstavíme ze zdroje tepla.
-
Nakonec za intenzivního míchání vlijeme rozmíchané žloutky.
-
Dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea









