
Suroviny
- cca 30-40 dkg uzeného masa
- 1 vejce
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- strouhanka
- špenát
- připravený podle oblíbeného receptu
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív připravte ochucený špenát, měl by být dostatečně hustý, aby nepouštěl vodu – pokud je nutné, můžete zahustit strouhankou. Lepší je samozřejmě špenát listový – čerstvý nebo mražený.
-
Uzené maso pokrájejte na co nejmenší kousíčky, můžete i umlít nebo rozsekat v chopperu.
-
Z másla a sádla připravte světlejší jíšku, zalijte přiměřeně vodou a metličkou rozšlehejte na hustý bešamel.Ten po částečném zchladnutí vmíchejte spolu s vajíčkem do rozsekaného uzeného masa. Zdá-li se vám směs po zchladnutí moc řídká, můžete dát trochu strouhanky. Pokud bylo uzené tučné, strouhanku použijte určitě, ale stačí tak dvě hrsti.
-
Na vodou pocákaný pečící papír rozetřete masovou směs, naplňte špenátem a pomocí papíru zarolujte a přeneste na plech. Peče se cca 20-25 minut ve středně teplé troubě, můžete pro barvu potřít rozšlehaným vajíčkem.
-
Z takto připravené směsi můžete připravit i plněné karbanátky – udělat placičku, pak špenát, druhou placičkou přikrýt a okraje zmáčknout. Ty by se asi daly péci na pečícím papíru v troubě. Jako přílohu jsme měli bramborový knedlík s cibulkou.