Suroviny
4-6 porcí
- 700 g krkovičky bez kosti
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 větvičky rozmarýnu
- hladká mouka
- vývar (voda)
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krkovici si nakrájíme na slabší plátky, naklepeme jen rukou a nařežeme po krajích, aby se dobře pekly a nekroutily se. Potom je osolíme, opepříme, obalíme v mouce a oklepeme, dáme je na horký olej a osmažíme z obou stran, pak je vyndáme.
-
Na zbylém oleji s výpekem osmahneme pokrájenou cibuli, přendáme do pekáčku, na ní dáme maso a rozmarýn, přidáme česnek na plátky, podlijeme vývarem a přikryté dáme péct na 40 minut.
-
Nakonec posypeme nakrájenými jarními cibulkami a zalijeme znova vývarem, do kterého rozšleháme mouku, jak chceme šťávu hustou a necháme bez přikrytí 15 minut dopéct, aby maso mělo pěknou barvu.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s brambory a posypala zelenou částí cubulky.
Trošku jsem si pohrála jak s jídlem, tak s fotkou-už jsem dlouho nedala recept…..snad vás nebudu šokovat.