
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g (mladých řapíků) rebarbory
- 100 g hnědého cukru
- kousek celé skořice
- 1 vanilkový lusk
- 1 dl bílého vína
- trochu vody
- Do hotového:
- 6-8 jahod
- máta
- K podávání:
- zakysaná smetana hustá krémová
- cukrářské piškoty
Postup přípravy receptu
-
Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k ní cukr, víno, skořici a podlijeme trošku vodou. Vanilkový lusk rozpůlíme, vyškrábneme semínka a semínka i prázdný lusk přidáme k rebarboře.
-
Uvedeme do varu a vaříme doměkka. Mezitím nakrájíme omyté jahody na kousky a na jemno nasekáme mátu. Z uvařené rebarbory vyjmeme vanilkový lusk a skořici, rozmixujeme a podle potřeby doředíme vařící vodou, ale většinou to není potřeba.
-
Do této kaše vmícháme mátu a jahody a necháme dobře vychladit. Podáváme se smetanou a piškoty.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: zizala