- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g chřestu
- 2 polévkové lžíce Hrašky
- 1 velká mrkev
- 2 polévkové lžíce čerstvého libečku
- 4 brambory
- čerstvá petrželka
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Chřest i mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, krátce orestujeme na másle a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme libeček. Vody dáme tolik, aby byla těsně nad zeleninou.
-
Až máme vše uvařené, přidáme Hrašku a vše rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.
-
Přidáme nakrájené brambory na drobné kostičky a vodu nebo vývar do požadovaného množství polévky.
-
Vaříme do měkka.
-
Dochutíme solí a pepřem. Polévka by měla zůstat hustší. Při servírování zdobíme čerstvou petrželkou.
Kuchařka: misza