
Suroviny
- 100 g dýňové mouky (Adveni Medical)
- 100 g tapiokového škrobu (Adveni Medical)
- 200 g jáhlové mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- cca 300 ml vlažné vody
- olivový olej
- italské bylinky nebo pizza koření (sůl, bazalka, oregano, sušený česnek…)
- rajčatová omáčka na pizzu (Sugo, Passata nebo kvalitní kečup)
- Na obložení, co má kdo rád:
- červená cibule nakrájená na půl měsíčky
- veganský sýr nebo uzené Tofu
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo.
-
Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.
-
Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením, lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu.
-
Pečeme při 160°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Dýňovou mouku jsem zakoupila od firmy Adveni Medical. Nabízejí široký sortiment neobvyklých mouk, se kterými se dá experimentovat nejen chuťově, ale dokonce i barevně, jak ukazuje tento recept 🙂
Odkaz na Adveni Medical: www.adveni.eu, e-shop: www.bezlepkova.com
Odkaz na článek o neobvyklých moukách: http://www.toprecepty.cz/clanky/439-nove-netradicn…
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.









