Pizza z dýňové mouky s červenou cibulí (bez lepku, mléka a vajec)

108
- reklama -

Suroviny

100 g dýňové mouky (Adveni Medical)
100 g tapiokového škrobu (Adveni Medical)
200 g jáhlové mouky
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 lžička sušeného droždí
cca 300 ml vlažné vody
olivový olej
italské bylinky nebo pizza koření (sůl, bazalka, oregano, sušený česnek…)
rajčatová omáčka na pizzu (Sugo, Passata nebo kvalitní kečup)
Na obložení, co má kdo rád:
červená cibule nakrájená na půl měsíčky
veganský sýr nebo uzené Tofu

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné těsto. Vodu přidáváme podle potřeby tak, aby se těsto nedrobilo, ale ani nelepilo.

  2. Rukama ho roztáhneme a umačkáme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě.

  3. Poté potřeme olivovým olejem, posypeme pizza kořením, lehce pokapeme rajčatovou omáčkou, obložíme červenou cibulí nasekanou na půlměsíčky a posypeme nastrouhaným veganským sýrem nebo uzeným tofu.

  4. Pečeme při 160°C asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Dýňovou mouku jsem zakoupila od firmy Adveni Medical. Nabízejí široký sortiment neobvyklých mouk, se kterými se dá experimentovat nejen chuťově, ale dokonce i barevně, jak ukazuje tento recept 🙂

Odkaz na Adveni Medical: www.adveni.eu, e-shop: www.bezlepkova.com

Odkaz na článek o neobvyklých moukách: http://www.toprecepty.cz/clanky/439-nove-netradicn…

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.