Cibule s míchanými vejci

41
- reklama -

Suroviny
2 porce

500 g cibule (5 ks střední velikosti)
50 g špeku nebo jiné slaniny
4 lžíce slané sójové omáčky
3 lžíce vody
1/2 lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
1 lžička oleje
4-5 vajec podle velikosti
čerstvé zelené bylinky na posypání hotového jídla

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme na kostičky a v rozehřátém kastrolu necháme bez tuku cca 3 minuty osmažit. Až špek začne zlátnout, vyndáme ho z tuku na talířek k pozdějšímu upotřebení.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Pokud má cibule zelené, vyrůstající šlahounky, použijeme je také a vše dáme na 5 minut orestovat do kastrolu na tuk z osmaženého špeku. Občas promícháme, aby se cibule nepřichytila.

  3. Poté k cibuli přidáme sójovou omáčku, vodu a kmín. Zamícháme a na slabém plameni vařečkou promícháváme 3 minuty. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a odstavíme z ohně.

  4. Na pánev s rozehřátým olejem vyklepneme vejce, mírně osolíme a za stálého míchání je necháme srazit (usmažit).

  5. Usmažená vejce přidáme k prohřáté cibuli a zlehka vše promícháme.

  6. Na talíři každou porci posypeme vyškvařeným špekem, zelenou cibulovou natí, nebo petrželkou a podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Potřebovala jsem zužitkovat cibuli, která už začala vyrůstat. Z cibule dělávám „dušené cibulové zelí“ a různé náplně do slaného pečiva.

Jsme“cibuloví“, tak jsem zaimprovizovala a měli jsme rychlý a chutný hlavní chod.