
- reklama -
Suroviny
Forma 23×23 cm
- -225 g hladké mouky
- -1/2 lžičky jedlé sody
- -1/2 lžičky soli
- -2 lžičky mletého zázvoru
- -1 lžička mleté skořice
- -1/4 lžičky mletého hřebíčku
- -100 g másla
- -150 g třtinového cukru
- -245 g melasy
- -170 ml horké vody
- -1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosijeme mouku a sodu.
-
Přidáme sůl, zázvor, skořici, hřebíček a promícháme.
-
Máslo nakrájíme na malé kousky.
-
Do druhé mísy dáme cukr, máslo, melasu a horkou vodu.
-
Šleháme metličkou dokud se máslo nerozpustí.
-
Necháme zchladnout.
-
Do vlažné směsi přidáme vejce a dobře rozšleháme.
-
Postupně po částech zašleháváme do tekuté směsi melasy sypkou směs mouky, až vznikne hladké těsto bez hrudek, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 35-45 minut.
Poznámka od kuchařky
Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…
Kuchař: Miquel









