Borůvkové minicheesecaky

71
- reklama -

Suroviny
asi 18 ks dle velikosti formiček

Korpus:
1 balení sušenek Esíčka (cca 220 g)
100 g másla
Náplň:
250 g Ricotty
30 g moučkového cukru
1 lžička strouhané citrónové kůry
vymačkaná šťáva z 1/2 citronu
1 vejce
1 žloutek
špetka drcené vanilky
200 ml smetany ke šlehání
Na dokončení:
borůvková marmeláda
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 150°C, formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky. V robotu nebo s pomocí sáčku a paličky rozdrtíme sušenky. Rozpustíme si máslo a smícháme s drcenými sušenkami. Směs upěchujeme na dno košíčků a dáme chladit do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Prošleháme ricottu s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, celým vejcem, žloutkem, a vanilkou.

  3. V jiné míse ušleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do ricottové směsi.

  4. Rozdělíme na sušenkový základ, naplníme až po okraj a pak klepneme plechem, aby se nám povrch zarovnal.

  5. Pečeme 30 minut, vypneme troubu, ale neotevíráme, cheescaky necháme zcela vychladnout uvnitř.

  6. Hotové cheescaky ozdobíme lžičkou marmelády a borůvkami.

Poznámka od kuchařky

Inspirace Apetit 6/2014