- reklama -
Suroviny
asi 18 ks dle velikosti formiček
- Korpus:
- 1 balení sušenek Esíčka (cca 220 g)
- 100 g másla
- Náplň:
- 250 g Ricotty
- 30 g moučkového cukru
- 1 lžička strouhané citrónové kůry
- vymačkaná šťáva z 1/2 citronu
- 1 vejce
- 1 žloutek
- špetka drcené vanilky
- 200 ml smetany ke šlehání
- Na dokončení:
- borůvková marmeláda
- borůvky
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 150°C, formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky. V robotu nebo s pomocí sáčku a paličky rozdrtíme sušenky. Rozpustíme si máslo a smícháme s drcenými sušenkami. Směs upěchujeme na dno košíčků a dáme chladit do lednice.
-
Prošleháme ricottu s cukrem, citronovou kůrou a šťávou, celým vejcem, žloutkem, a vanilkou.
-
V jiné míse ušleháme šlehačku a lehce ji vmícháme do ricottové směsi.
-
Rozdělíme na sušenkový základ, naplníme až po okraj a pak klepneme plechem, aby se nám povrch zarovnal.
-
Pečeme 30 minut, vypneme troubu, ale neotevíráme, cheescaky necháme zcela vychladnout uvnitř.
-
Hotové cheescaky ozdobíme lžičkou marmelády a borůvkami.
Poznámka od kuchařky
Inspirace Apetit 6/2014
Kuchařka: zizalka