Cuketové placičky s ředkvičkovým tzatziki

138
- reklama -

Suroviny
12ks

500 g cukety
2 vejce
50 g celozrnné ječné mouky
sůl
pepř
Tzatziki:
2 svazky ředkviček
1 řecký jogurt (180-200 ml)
2 stroužky česneku
10 lístků máty
2 lžíce olivového oleje (panenského)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 15 minut stranou. Poté důkladně vymačkáme, smícháme s vejci, moukou a opepříme. Na rozpálené pánvi postupně tvoříme placičky, které opečeme dozlatova z obou stran. Je důležité je péct na mírném plameni, aby se dobře propekly a nebyly připálené.


    Zobrazit celý recept

  2. Základem dobrých tzatziki je kvalitní a poctivý řecký jogurt. Originální recept je z okurky, ale to už mám přejezené, a proto jsem se rozhodla pro obměnu, jelikož ředkviček mám doma nějak moc.

  3. Ředkvičky tedy očistíme a nastrouháme najemno.

  4. Důkladně vymačkáme vodu a smícháme s jogurtem. Správný poměr by prý měl být 1 kelímek jogurtu: 1 okurce. Přidáme prolisovaný česnek a asi 10 opravdu jemně nasekaných mátových lístků. Nakonec přidáme olej a důkladně promícháme.