- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 1,25 hrnku podmáslí
- cca 3/4 hrnku třtinového cukru
- 4 polévkové lžíce hladké mouky
- 50 g rozpuštěného másla
- 1,5 dcl pomerančové šťávy
- panák rumu
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si dala rozehřát na 200°C.
-
Vejce jsem vyšlehala s cukrem a moukou. Pak jsem přidala podmáslí, pomerančovou šťávu, máslo a rum, nalila do formy a šoupla do trouby na půl hodiny. Prostě dokud to nebylo upečené.
-
Formu jsem ani nevymazávala, ani nevyložila pečícím papírem, z teflonového povrchu se koláč pustil s přehledem sám, když jsem jej překlopila na talíř.
Poznámka od kuchařky
Již tady mám recept na křehký koláč s podmáslovým krémem. Toto je v podstatě totožné až na pár úprav a hlavně to, že chybí korpus. Shledala jsem jej zbytečným. A jeho absence i šetří čas =).
Forma měla průměr 24cm.
Kuchařka: Kaczik