Vanilková bábovka s kousky čokolády

93
- reklama -

Suroviny

300 ml mléka
300 g cukru krupice
3 lžíce kakaa
420 g polohrubé mouky
1,5 balíčku prášku do pečiva
200 ml oleje
3 vejce
citronová kůra
1 lzička vanilkového aroma
vanilkový cukr
čokoláda – používám hlavně zajíce a nebo figurky

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, citronovou kůru, vanilkové aroma, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, přiléváme mléko a nakonec nasekanou čokoládu.

  2. Půlku těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, do druhé půlky přidáme kakao a nalijeme do formy.

  3. Pečeme na 175-180°C cca 35 minut – kontrolujeme špejlí. Přeji dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Tuto bábovku dělám, když mi zbyde od Velikonoc nebo Vánoc hodně čokoládových figurek. Je moc dobrá.