Krkovička v copánku

110
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 plátky vepřové krkovice bez kosti 600 g
12 plátků uzeného boku s česnekem 200 g
24 plátků čerstvého rozmarýnu (na každé maso 6)
1/2 sáčku hotové Barbecue marinády
1 lžíce oleje
bílé části lahůdkové cibule (celý svazek)
100 ml vývaru (měla jsem hovězí z morkových kostí a masa)
4 velice tenké plátky másla
podle potřeby sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii (nebo větší igelitový sáček) dáme i shora a maso naklepeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Každý plát masa rozřízneme na 3 díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku.

  3. Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku.

  4. Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle.

  5. Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.

  6. Poté rozehřejeme troubu.

  7. Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek.

  8. Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem.

  9. Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut.

  10. Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu.

  11. Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.

Poznámka od kuchařky

Plátky masa jsem ničím nekořenila. Rozmarýn, česnekový bok a marináda se samy o sobě postaraly o báječnou chuť.

Jídlo je hodně syté a kdo není velký jedlík, bohatě mu postačí poloviční porce:-)

Nápad na“copánkový tvar“mám tady z Topreceptů. Jsou zde recepty z bůčku i z drůbeže.

Zbytek jsem si přizpůsobila dle stavu ledničky 🙂