- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 2 lžíce horké vody
- 4 lžíce cukru krupice
- 5 lžic mouky Jizerka
- 2 lžíce oleje
- 1/2 prášku do pečiva dr.Oetker
- 1.náplň:
- 80 dkg jablka oloupaná nahrubo strouhaná
- 3 lžíce cukru
- 1 pudink ananasový dr.oetker v 1Dl vody
- 2.náplň:
- 10 dkg kokosu spařit v
- 1 dcl mléka
- 2 lžíce cukru
- 1 zakysaná smetana tučná
- Granko na posypání
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mouku, olej a prášek do pečiva.
-
Pečeme na plechu asi 25 x 30cm do růžova.
-
Jablka rozdusíme s cukrem, přidáme pudink ve vodě rozmíchaný a převaříme (dle potřeby podlijeme trochou vody, vznikne tuhá jablečná náplň, dle chuti dosladíme.
-
Do vychladlého spařeného kokosu vmícháme cukr a zakysanou smetanu.
-
Na prochladlý piškot navrstvíme náplň z jablek, necháme vystydnout a na to kokosovou náplň. Posypeme grankem, čokoládou. Dáme do lednice.
Poznámka od kuchařky
Krájíme druhý den po ztuhnutí.
Řezy jsou měkoučké, nepřeslazené a výborné, od normálních k nepoznání. Dobrou chuť :))
Kuchařka: Olga Urvalkova