- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 4 PL vlažné vody
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky (nebo špaldové mouky)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 PL kakaa
- 1/2 PL Caro instantní kávy
- 400 g jahod (maliny)
- špetka soli
- Suroviny na sněhovou malinovou čepici:
- 3 bílky
- špetka soli
- cukr podle každého
- 6 jahod (malin)
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. V druhé misce ušleháme žloutky s třtinovým cukrem a vodou. K ušlehaným žloutkům přidáme mouku smíchanou se sodou, kávou a kakaem. Postupně přidáváme zlehka ušlehaný tuhý sníh.
-
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané kulaté koláčové formy. Poklademe ovocem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu cca 25 minut. Mezitím si ušleháme sníh z dalších bílků a vmícháme zlehka moučkový cukr a pár malin.
-
Moučník na chvíli vyndáme z trouby a potřeme vyšlehaným ovocným sněhem a ještě chvíli pečeme, dokud sníh nezezlátne.
Kuchařka: varilamyskakasicku