- reklama -
Suroviny
- 8 horních kuřecích stehen
- olivový olej
- olej se sušených rajčátek
- 1 menší omytá cuketa
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
- worcester
- 8 plátků uzeného boku
- čerstvý koriandr
- čestvé oregáno
- čerstvý tymián
- 5 plátků sušených rajčátek
- sypká červená uzená paprika
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí horní stehna kuchyňsky upravíme.
-
Připravíme si plátky uzeného boku, pokrájená sušená rajčátka v oleji, nasekané bylinky a pokrájenou cuketu.
-
Pod kůži kuřecích stehen vložíme kousky rajčátek, cuketu a okapané snítky oregana, koriandru a tymiánu.
-
Takto upravená stehýnka lehce osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou, posypeme uzenou červenou paprikou a zakapeme olejem ze sušených rajčátek, ještě přidáme olivový olej. Dáme na 3 hodiny do chladu.
-
Kuřecí stehýnka vložíme na plech, poklademe plátky slaniny a grilujeme dozlatova až do propečení stehýnek / radši kontrolujeme/. Při grilování potíráme stehýnka marinádou podle uvedených ingrediencí.
Podáváme s novým bramborem a rajským salátem.
Kuchařka: varilamyskakasicku