Vanilkovo-smetanová bábovka

60
- reklama -

Suroviny

250 g mouky (1/2 hladká a 1/2 polohrubá)
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/4 kávové lžičky mleté vanilky
1 smetana ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Mouku smícháme s práškem a vanilkou.

  2. Do pěny střídavě přidáváme smetanu a mouku.

  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vařečkou ho nahrneme více ke krajům, aby bábovka byla rovná.

  4. Pečeme při 170°C asi 45 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Poznámka od kuchařky

KL = kávová lžička

1/4 těsta můžeme obarvit kakaem a udělat mramorování.