
- reklama -
Suroviny
- 1 cibule
- olej
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička garam masala
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- špetka chilli koření
- 3 brambory
- 1/2 květáku
- 1 masité rajče (nebo 1/3 plechovky loupaných sekaných rajčat)
- voda
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje dozlatova.
-
Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a všechno koření a necháme krátce orestovat, aby se rozvonělo.
-
Poté přidáme brambory a rajče, obojí nakrájené na malé kostičky a květák rozebraný na růžičky. Podlijeme několika lžícemi vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby dolijeme vodu nebo naopak necháme na konci vodu odpařit bez pokličky.
-
Podáváme posypané čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže basmati nebo indické placky.
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram









