Vepřová pečeně se zeleným pepřem

210
- reklama -

Suroviny

vepřová plec
hrubozrnná sůl
Na marinadu :
6 stroužků česneku
čerstvá majoránka
lžička soli
1 KL hořčičné semínko
1 PL zelený pepř
3 PL olej
Na omáčku:
výpek z masa
150 ml smetany
1 KL hořčice
1 PL zelený pepř
na hrubo drcený pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do maziara dame ocisteny cesnak, horcicne semienko, zelene bylinky a zelene korenie bez nalevu. Nahrubo potlcieme, vyberieme , posolime a zalejeme dobrym olejom.

  2. Do masa urobime nozom hlboke zarezy a zarezy rozsirime prstom.

  3. Do otvorov napchame nalev, hlavne jeho hrubu zlozku a ostatok dobre poroztierame po celom mase a posypeme hrubozrnnou solou.

  4. Je dolezite, aby maso nebolo polozene do pekacika, ktory je velky, skor nech je v malom.

  5. Do pekacika dame vsetok nalev co ostal a trochu horucej vody…ja som dala 3PL.

  6. Piekla som v malej remoske, maso som utesnila papierom na pecenie a prikryla alobalom.

  7. Piekla som na strednej remoskovej teplote asi 3 hodiny.

  8. Asi 20 minut pred upecenim som odstranila papier a alobal a necala zapiect. Pomalost v peceni mi zabezpecila stavnatost, maso bolo makucke a mala som dostatok vypeku.

  9. Vypek som preliala do kastrolika na stredny plamen . V cca 150 ml smotany som rozslahala lyzicku hladkej muky a vliala do kastrolika k vypeku. Pridala som este lyzicku horcice, vsetko zelene korenie co mi ostalo (asi 2 PL) a nechala prevriet. Omacky sa mi zdalo malo, tak som este doliala mlieko (uz som nemala smotanu). Podla chuti som este dosolila, namlela som do nej nahrubo korenie. Maso som podavala so zemiakovou kasou, preliate omackou.

Poznámka od kuchařky

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3121