Levandulová bábovka

59
- reklama -

Suroviny

170 g cukru
200 g změklého másla
4 vejce pokojové teploty
250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých
Na vymazání formy:
máslo
strouhanka
moučkový cukr na pocukrování

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
    Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
    Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
    Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
    Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
    Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/…

Sušené kvítky levandule je dobré přebrat, u některých výrobců je možné najít v balení i kousky lístků, stonků apod. na čaj vyhovující, ale v bábovce to příjemné není.