Pánvička zbloudilého opata

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

1/4 kg vepřové panenky (nejlepší je libové vepřové)
olej
1 cibule
2 menší kyselé okurky
žlutá paprika (na kostičky)
8 cherry rajčat (na čtvrtky)
sůl
pepř
drcený kmín
sladká chilli omáčka
kečup (asi 2 lžíce)
trochu láku z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Zatop v kamnech a rozehřej plotnu. V hlubší pánvi na oleji či jiné masti opeč cibuli (co ti kuchtík či kuchtička na kostičky pokrájeli).


    Zobrazit celý recept

  2. I kus pokrájené flákoty přihoď a na pánvi dozlatova a měkka za míchání stálého peč.

  3. Zeleninu veškerou na pánev pak vraž.

  4. Dle chuti své a huby plechové dolaď (lákem jen lehce ochutiti, zato chilli omáčkou nešetřiti). Se skývou chleba podávati a mokem zlatým dobře zalévati.

Poznámka od kuchařky

Tak tuhle dobrotu jsme si dali na dovolené ve Vyšším Brodě, po absolvování opatovy turistické stezky. Když už jsme mysleli, že jsme zbloudili a v lese nás pozře divá zvěř, objevila se před námi hospůdka a v ní tahle jednoduchá lahůdka. Tato je sice trochu upravená dle domácích možností, ale výborná byla stejně.

Dobrá je i s rýží, bramborami, hranolkami…, jak kdo rád.