
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 mrkev
- kus celeru
- 1 petržel
- 2 lžíce mraženého hrášku
- půl menší cukety
- několik černých oliv
- tenký plátek másla
- sůl, pepř
- půl hrnku bulguru
Postup přípravy receptu
-
V hrnci vhodném do trouby rozpustíme kousek másla.
Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou mrkev, petržel, celer a několik minut na mírném plameni promícháváme. -
Přidáme bulgur, sůl, promícháme se zeleninou, ještě asi 3 minuty restujeme a přidáme hrášek.
Vše zalijeme hrnkem vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do vyvaření vody. -
Hotový bulgur posypeme nakrájenými olivami.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- recepty od Břicháče Toma. Mnou upraveno, místo bulguru můžeme použít rýži.
Kuchařka: JanaDorazinova