
- reklama -
Suroviny
- 2 hrnky uvařeného bulguru
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 1 malá cuketka
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 1 masité rajče
- sklenička černých oliv
- trochu vývaru nebo vody
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme jemně nasekaný česnek, na kousky nakrájené papriky a cuketu a necháme asi 5 minut na mírnějším ohni, až zelenina zesklovatí.
-
Pak přidáme na kostky nakrájené rajče a olivy, přisypeme uvařený bulgur a zalijeme trochou vývaru.
-
Velmi krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a natrhanou čerstvou bazalkou a podáváme.
-
Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit bazalkovými lístky.
Poznámka od kuchařky
Dnešní „fofroběd“ ze skromných zásob (velký nákup je naplánovaný na sobotu a rodina chce, kupodivu, i dneska jíst 🙂 🙂 )
Kuchařka: Danca