Ohnivá pasta

74
- reklama -

Suroviny

600 g papriček (kozích rohů)
2 rajčata
80 ml oleje
1 PL soli
2 PL plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Papričky zbavíme stopek, překrájíme na menší díly, část rozmixujeme a přilijeme olej.

  2. Potom přidáme překrojená rajčata a postupně přidávame ostatní papričky, sůl a nakonec hořčici.

  3. Dobře rozmixované přelijeme do malých zavařovaček na uchování v lednici (mně došly, dělal jsem všemožné marmelády).

Poznámka od kuchařky

Pasta se výborně hodí ke grilovaným masům, klobásám, do škvarkové pomazánky nebo jen na potření chleba se škvarkovým sádlem. Výhodou je, že pro slabší povahy se dá palčivost upravit – zředit oblíbenou hořčicí. Nejhroznější operací při výrobě je ochutnávání 🙂 a POZOR na oči!!!

Trvanlivost: v lednici asi dva měsíce.