Bramborovo-sýrové grilované „sendviče“

67
- reklama -

Suroviny

4 velké brambory (nejlépe typu A, aby se nám nerozpadly)
sůl
pepř
tymián
rozmarýn (od každého lžička sušeného nebo polévková lžíce čerstvého)
3 stroužky česneku
tvrdý sýr (ementál, gouda, uzený eidam..)
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě omyjeme a i se slupkou nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. V hrnci uvedeme do varu vodu, do které dáme sůl, pepř, bylinky a na plátky nakrájený česnek. Do vařící vody vhodíme plátky brambor a vaříme ne zcela doměkka. Pak brambory scedíme a necháme vychladnout.

  2. Vždy mezi dva plátky brambor dáme sýr (použijeme buď plátkový, nebo strouhaný, já jsem měla strouhaný uzený eidam…), přimáčkneme a takto vzniklý „sendvič“ grilujeme po obou stranách dozlatova. Před grilováním můžeme ještě brambory potřít lehce olejem, do kterého můžeme přidat třeba koření na americké brambory, ale pokud je použijeme jako přílohu k masu, není to třeba, brambory nasáknou tuk a šťávu z masa.